Burgemeester Bloemen opent Buitenplaats

2

Met het doorprikken van een reusachtige ballon opende burgemeester Liesbeth Bloemen zaterdagochtend de Buitenplaats aan het Veldboeket 1-7 in Zoeterwoude-Dorp. De opening werd vooraf gegaan aan feestelijke optredens van Jazzdansschool K’dans en drumfanfare VIOS, beiden uit Zoeterwoude.
Na de officiële opening kregen inwoners en andere belangstellenden de kans om het gebouw onder het genot van een kopje koffie of thee en een speciaal voor de opening gemaakt petit four te bekijken.

Het gebouw, waar sinds het begin van het schooljaar de nieuwe brede basisschool Het Avontuur (ontstaan door samenvoeging van De Westwoud, Corbulo en Klaverweide school), het CJG Zoeterwoude, Kinderopvang SKZ en de Bibliotheek Rijn en Venen gehuisvest zijn is af. Het speelplein en de schooltuintjes moeten nog worden ingericht. In haar openingswoord richtte de burgemeester zich even kort tot ouders die hadden geklaagd dat hun kind vies werd van de modder op het speelplein. “Je kind wordt geacht vies te worden! Laat je kinderen spelen in de modder want dat is goed voor ze, dat was het ook toen wij jong waren”, aldus Bloemen.

Robbert Beurse In gesprek met burgemeester Bloemen en Harry van Alphen van het SCOL.

Tot grote tevredenheid van het college van B&W zijn de kosten voor de bouw van de Buitenplaats binnen het budget gebleven.

Delen

2 reacties

 1. Conny van Eendenburg op

  Prachtige school.
  Alleen enige kanttekeningen over schoolplein.
  1) waarom zijn de aarde vierkanten niet afgedekt met gras ipv de aardehopen die er nu liggen?
  2) waarom wordt de zandbak na schooltijd niet afgedekt?
  3) waarom is de aarden wal aan de zijkant van de school niet afgedekt met gras ipv (misschien gevaarlijke) onkruid wat er nu allemaal groeit?
  Vraag 1 en 2 stel ik omdat ik, als ik s avonds mijn hond uitlaat en langs de school loop voortdurend katten op het schoolplein zie en die vinden dit geweldige kattenbakken.
  Vuil worden is -zoals onze burgemeester zegt- niet erg, maar vind deze openbare kattenbakken ronduit smerig.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline