Burgemeester Liesbeth Bloemen opende de Buitenplaats. (Foto's: Robbert Beurse).

Burgemeester Bloemen opent Buitenplaats

Met het doorprikken van een reusachtige ballon opende burgemeester Liesbeth Bloemen zaterdagochtend de Buitenplaats aan het Veldboeket 1-7 in Zoeterwoude-Dorp. De opening werd vooraf gegaan aan feestelijke optredens van Jazzdansschool K’dans en drumfanfare VIOS, beiden uit Zoeterwoude.
Na de officiële opening kregen inwoners en andere belangstellenden de kans om het gebouw onder het genot van een kopje koffie of thee en een speciaal voor de opening gemaakt petit four te bekijken.

Het gebouw, waar sinds het begin van het schooljaar de nieuwe brede basisschool Het Avontuur (ontstaan door samenvoeging van De Westwoud, Corbulo en Klaverweide school), het CJG Zoeterwoude, Kinderopvang SKZ en de Bibliotheek Rijn en Venen gehuisvest zijn is af. Het speelplein en de schooltuintjes moeten nog worden ingericht. In haar openingswoord richtte de burgemeester zich even kort tot ouders die hadden geklaagd dat hun kind vies werd van de modder op het speelplein. “Je kind wordt geacht vies te worden! Laat je kinderen spelen in de modder want dat is goed voor ze, dat was het ook toen wij jong waren”, aldus Bloemen.

Robbert Beurse In gesprek met burgemeester Bloemen en Harry van Alphen van het SCOL.

Tot grote tevredenheid van het college van B&W zijn de kosten voor de bouw van de Buitenplaats binnen het budget gebleven.

Zoeterwoude modderplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×