(Foto's: Emile van Aelst)

Voedselbank hield zaterdag inzamelingsactie bij 6 supermarkten

Sinds 1995 is 17 oktober de Internationale dag voor de eliminatie van armoede. Deze week was de ‘Week van de armoede’ om aandacht te vragen voor de armoede overal ter wereld. Helaas leven ook in Nederland veel mensen in armoede, dat merken ook de Voedselbanken die steeds meer cliënten krijgen.

Als afsluiting van de ‘Week van de armoede’  werd er zaterdag bij 6 supermarkten houdbaar voedsel ingezameld. Bij Spar de Lange op de Herenstraat hielp wethouder Paul Dirkse mee om het publiek enthousiast te maken om voedsel te doneren. Aan het eind van de dag kon de Voedselbank Leiden e.o. terugkijken op een geslaagde actie waarbij diverse rolcontainers gevuld waren met etenswaren. Behalve de Spar deden ook de Jumbo vestigingen Diamantplein en Lange Voort Oegstgeest en ook de Albert Heijn vestigingen Kooilaan, Merenwijk en de Leiderdorpse Winkelhof mee.

 

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×