(Foto: Lightning Leiden).

NFL talentenkamp scout twee spelers van Lightning Leiden

Broers Bradi en Rabbi van American Football Club Lightning Leiden zijn dit weekend gescout om met te doen aan een talentenkamp in Amerika. Afgelopen weekend was de Pro Football Hall of Fame Academy in Leiden om talenten te scouten voor de NFL, de grootste American Football organisatie ter wereld. Zestig Europese American Football talenten tussen de 14 en 20 jaar deden mee aan het trainingskamp. Daarvan werden vier spelers uitgenodigd voor een vervolgkamp in de VS, waaronder de twee Leidse broers.

Reanne van Kleef in gesprek met Jan en Karin Beij van Lightning Leiden over de Pro Football Hall of Fame Academy. 

“Het zijn twee verlegen jongens, maar in het veld staan ze echt hun mannetje”, zegt Karin Beij van Lightning Leiden. “En ze zijn voor verschillende posities door verschillende trainers geselecteerd. Dus het is heel toevallig dat juist deze twee broers zijn uitgekozen. Je ziet dat ze dus gewoon heel veel talent voor de sport hebben.” “We zijn echt trots op ze”, vult voorzitter Jan Beij aan. De broers reizen in juli 2019 samen af naar de Academy in Cantion, Ohio, USA

Voor herhaling vatbaar
Het kamp was erg succesvol volgens Lightning Leiden. Jan: “De organisatie was heel enthousiast hoe wij alles hadden geregeld. Normaal gesproken zijn ze gewend dat er niets anders is dan een veld, maar bij ons werd iedereen uitgebreid ontvangen en was er ook tijdens het kamp van alles te beleven. Bij Lightning zorgen we er altijd voor dat iedereen zich welkom voelt. Als het aan ons én de coaches ligt, komen ze volgend jaar zeker terug.”

Hart van Nederland was ook aanwezig.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×