DIOK-voorzitter Cees Ahsmann ziet geen andere optie dan verhuizen naar Sportpark Noord om de verwachte groei op te vangen.

Rugby Club DIOK Leiden wil verhuizen naar Sportpark Noord

Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering legt het bestuur van RC DIOK Leiden de leden op 13 november de plannen voor om te verhuizen naar Sportpark Noord waar nu nog de Leidse Voetbalvereniging Roodenburg haar thuishonk heeft. “Het bestuur meent dat dit een van de belangrijkste besluiten wordt in de geschiedenis van onze club.”

Chris de Waard in gesprek met Cees Ahsmann over Voetbal Vitaal en de mogelijkheden voor DIOK in Sportpark Noord.

“In 2014 heeft het bestuur de visie DIOK 2021 ontwikkeld. Dit is de afgelopen jaren de leidraad van het beleid geweest. Er is heel veel bereikt en we zijn als club in alle geledingen gegroeid,” zo staat in de uitnodiging die aan de leden is gestuurd. “Een van de speerpunten is dat we willen doorgroeien naar een moderne accommodatie met meer velden zodat we toekomstbestendig zijn. Toekomstbestendig betekent klaar voor de komende 30-40 jaar.”

Het bestuur van DIOK wil zich graag formeel bij de gemeente Leiden melden als kandidaat voor een mogelijke verhuizing naar Sportpark Noord. Dat komt mogelijk vrij na afronding van het proces Voetbal Vitaal waarin de gemeente Leiden af wil van clubs met te weinig leden. Belangrijke reden is daarbij dat veel kleine clubs een eigen clubhuis hebben en de bijbehorende velden van de gemeente huren. Maar die liggen er bij meerdere clubs vaak verlaten bij, omdat er niet voldoende teams (over) zijn.

Na de herschikking in het Leidse voetbal, de voetbalverenigingen moeten eind dit jaar laten weten hoe ze hun toekomst zien, wordt er naar verwachting nog maar op twee plekken in Leiden gevoetbald. In de Mors en in de Kikkerpolder. Roodenburg zou bijvoorbeeld van Noord naar de Boshuizerkade kunnen verkassen en daar samen met Boshuizen een nieuwe vitale club kunnen vormen.

Mocht DIOK inderdaad op termijn naar Leiden-Noord verhuizen dan moet daar eerst een heel nieuw sportpark verrijzen. Het huidige clubgebouw is verouderd en staat volgens Ahsmann ook op de verkeerde plek. Zo’n herinrichting is ook nodig om van de voetbalvelden rugbyvelden te maken.

Leiden Sport Voetbal Vitaal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×