(Foto's: PR).

Nationaal Schoolontbijt viert 16e editie op bassischolen en stadhuizen

Ook dit jaar gaan verspreid over heel Nederland een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Met speciaal lesmateriaal leren ze er alles over.

In zo’n 275 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. De leerlingen krijgen via hun bakker of supermarkt uit de buurt een gezond en gevarieerd ontbijtpakket. Deze 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt, van 5 tot en met 9 november, draagt het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ In onze regio ontbijten de burgemeesters van Oegstgeest en Leiderdorp mee.

Aan de ontbijttafel wisselen de burgemeesters met hun jongste burgers van gedachten. Veel van die burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Kinderpostzegels zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan deelneemt er voor ieder wat wils op tafel staat.

Zelf tuinkers kweken
Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt is verder uitgebreid. Het bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, aardbeienjam, 30+ kaas, fruit- en groentespread, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, halfvolle melk en vruchtenthee. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket.

De tuinkers bij het ontbijt krijgen de scholen eerder toegestuurd om kinderen die zelf te laten kweken. De kinderen vinden ook vrolijke placemats en een leuk doeboekje voor thuis in het pakket. Het boekje staat vol met spelletjes, tips, weetjes en recepten voor gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s.

Advertentie

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×