Lydia van Leeuwen stuurt zoon Freek een berichtje over de driedubbele winst. (Foto's: Chris de Waard).

Meeste prijzen kaaskeuring 'Rondom Leiden' blijven in Zoeterwoude

De grote winnaar van de kaaskeuring in Zoeterwoude is Kaasboerderij de Vierhuizen geworden. De kaas wordt tegenwoordig gemaakt door Freek van Leeuwen en zijn partner Nicole, maar Freek leerde het vak van zijn moeder Lidia die de drie(!) gewonnen prijzen gisteravond in ontvangst nam tijdens de bekendmaking van de uitslag door wethouder Ton de Gans in Café de Meester. De winnende biologische kaas van de Van Leeuwen’s is dit jaar nog te koop in de boerderijwinkel aan de Geerweg in Zoeterwoude. Per 1 januari verhuist de winkel naar de Deliana Hoeve van zoon Freek van Leeuwen, net over de grens in Stompwijk aan de Ondermeerweg.

Een tweede winnaar was Dick Kwakernaak. Hij won twee prijzen met zijn Leidse kaas met sleutels die worden geproduceerd op Zuivelboerderij Kwakernaak in Oud Ade. Zijn kaas is te koop in de eigen boerderijwinkel, maar ook via de supermarkten van Hoogvliet in de regio die de kazen verkoopt onder het label Groene Hart Streekproducten.

Chris de Waard sprak met winnaars Lydia van Leeuwen van Kaasboerderij de Vierhuizen uit Zoeterwoude, met Dick Kwakernaak van Zuivelboerderij Kwakernaak uit Oud Ade en met de Zoeterwoudse wethouder De Gans.

Naast de prijzen voor de beste kazen in verschillende categorieën werd in Zoeterwoude voor de tweede maal ook een wisseltrofee uitgereikt. Vorig jaar werd het beeldje van het Leidse melkmeisje voor het eerst vergeven, dit jaar ging ook deze onderscheiding naar Kaasboerderij de Vierhuizen. Zij behaalden opgeteld het meeste aantal punten met twee ingezonden kazen.

Het originele beeldje staat in Oud Ade en werd in 2006 vervaardigd door de kunstenaars Frans en Truus van der Veld. (Foto: FaceMePLS, via Wikipedia).

 

 

 

 

Advertentie

Economie Zoeterwoude kaaskeuring2018


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×