Zwembad het Wedde doet al voor het vijfde jaar op rij mee met de Wintertijd Challenge. Vorig jaar werd er 2600,00 euro opgehaald. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse regio zet zich met Wintertijd Challenge in voor kinderen met spierziekte

Met de Wintertijd Challenge zetten vele sportverenigingen en sporters door het hele land zich weer in voor kinderen met een spierziekte. Dat gebeurt op het moment dat de klok een uur terug gaat naar de wintertijd in de nacht van 27 op 28 oktober. Ook in de Leidse regio zijn er diverse initiatieven om tijdens het ‘extra uurtje’ geld op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren.

Sporten bij Ramdas SportCenter in Leiden
Ramdas SportCenter aan de Rooseveltstraat in Leiden opent vanaf zaterdag 23.00 uur drie uur lang de deuren. Deelnemers kunnen dan zelf lekker sporten of meedoen aan de verschillende groepslessen. De sportschool kwam op het idee om mee te doen omdat een zoontje van één van de leden zelf een spierziekte heeft. Deelname kost 15,00 euro. Drie uur sporten is niet verplicht, maar mag wel. “Je kunt je dan door familie en vrienden laten sponsoren voor een fitnessmarathon”, zegt Jyoti Ramdas. “Maar alleen langskomen voor een kopje koffie en een bedrag doneren is natuurlijk ook goed.” Ramdas SportCentrum staat bekend om de ruim opgezette fitnessruimtes en persoonlijke sfeer.

Reanne van Kleef in gesprek met Jyoti en Sailesh Ramdas over de Wintertijd Challenge bij Ramdas SportCenter.

Zwemmen in Het Wedde in Voorschoten
Sportfondsen Voorschoten organiseert in zwembad Het Wedde voor het vijfde jaar op rij de Wintertijd Challenge.  Deelnemers gaan midden in de nacht één uur lang sporten. “Wij hechten veel waarde aan onze maatschappelijke functie en stimuleren Voorschotenaren om in een sportieve omgeving met elkaar in contact te komen. Hoe mooi is het dan dat mensen met gezonde spieren zich in het zwembad gaan inzetten voor mensen met zieke spieren”, aldus Gerard van Hal, directeur van zwembad Het Wedde. “Onder de deelnemers is Luca, een jongen van slechts 9 jaar! Uiteraard hopen we dat nog meer helden zich gaan inzetten voor dit goede doel”. Het zwembad gaat om 01.30 uur open. De Wintertijd Challenge: 02.00 uur en eindigt ook weer om 02.00 (oude tijd 03.00 uur). Vorig jaar werd er 2600,00 euro opgehaald.

Trampolinespringen bij TRIXS in Leiderdorp
Bij Trampolinepark TRIXS in Leiderdorp werd een voorsprong op de Wintertijd Challenge genomen. Daar sprongen vier jongens 24 uur lang om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

Leiden Leiderdorp Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×