Eveliene Schoenmakers vorig jaar tijdens het Weekend van Voorschoten met burgemeester Bouvy-Koene. (Foto: Chris de Waard).

Verbinder cultuurleven in Voorschoten plotseling overleden

Theaterduizendpootje. “Zo word ik vaak genoemd,” schreef ze zelf op haar Facebook-pagina. En ook een wandelende bibliotheek. Maar dat is allemaal verleden tijd. Woensdagavond is Eveliene Schoenmakers plotseling overleden aan de gevolgen van een longembolie. Ze werd slechts 42 jaar.

“Eveliene was en echte verbinder”, zegt de Voorschotense cultuurwethouder Nanning Mol: “Een steunpilaar onder het cultuurleven in Voorschoten, zette overal haar schouders onder. Het is echt een enorm gemis”.

Schoenmaker stond vol in het leven en was de afgelopen jaren heel actief in de culturele sector in Voorschoten, Druk met haar eigen muziektheatergezelschap Make It Your Own, met de onlangs door haar en Rini Teunissen opgerichte Cultuurfabriek Voorschoten en ook met het Weekend van Voorschoten waar ze komend jaar het stokje wilde overnemen van bestuurslid Marjolein van Altena.

Chris de Waard sprak met wethouder Nanning Mol (cultuur) over het plotselinge overlijden van Eveliene Schoenmakers.

Vorig jaar nam Schoenmakers al het initiatief om met de gezamenlijke muziekverenigingen in Voorschoten de handen ineen te slaan. Uit die samenwerking kwam toen een eerste gezamenlijke brochure. De Cultuurfabriek Voorschoten is daaruit voortgekomen.

Advertentie

Cultuur Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×