(Foto's: Emile van Aelst).

Vervolg op indrukwekkende Leiden film 'Cobblestone Stories' in de maak

De Amerikaans professor antropologie Mark Neupert is weer terug in Leiden om een vervolg op zijn indrukwekkende film over Leiden ‘Cobblestone Stories‘ te maken. Tijdens een bijeenkomst op het Leidse stadhuis met onder andere de rector van zijn universiteit sprak hij over de plannen van de nieuwe film over de Sleutelstad. Neupert verblijft samen met zijn gezin een jaar lang in Leiden voor de opnames. Hij hoopt de nieuwe productie in 2022 te kunnen presenteren.

Reanne van Kleef in gesprek met antropoloog Mark Neupert over zijn nieuwe film.

Cobblestone Stories was nooit bedoeld voor het grote publiek, maar voor Neuperts Amerikaanse studenten Urban Planning aan Oregon Tech. De film laat het moderne leven in een oude stad zien. “Leidenaren vonden het geweldig, mijn universiteit vond het geweldig en daarom ben ik nu terug om een nieuwe film te maken. Groter, beter, diepgaander. Ik wil zoveel mogelijk verhalen uit de stad halen om aan de wereld te laten zien. Dat wil ik doen sámen met Leidenaren. Het komt voor een groot deel aan op de mensen in de stad en de verhalen die zij te vertellen hebben. Een film als deze is alleen mogelijk met teamwork. Ik ben alleen maar de man met de camera. Als je echt het verhaal van Leiden wil vertellen, moet iedereen helpen.”

Samenwerking met Leiden
Naar aanleiding van de film die Neupert maakte en het vervolgproject, besloot een delegatie van zijn universiteit Oregon Tech zelf naar Leiden af te reizen. Wethouder Paul Dirkse ontving het gezelschap en vertelt over de samenwerking die in het verschiet ligt. “Dit is fantastische promotie voor de stad. We hebben nu ook contact met de  rector van de universiteit waar Mark aan verbonden is, Oregon Tech, en hij is ook heel enthousiast over dit verhaal. Hij wilde met eigen ogen Leiden komen bekijken en zien hoe wij als gemeente met kennisinstellingen in de stad en de universiteit samenwerken. Oregon Tech is zelf heel sterk in onderzoek rondom ruimtevaart. Dat past weer goed in de samenwerking rondom ruimtevaart die tussen Leiden, Delft en Noordwijk is gelegd. Dus daar hebben we ook belangrijke raakvlakken met Oregon Tech.”

Wethouder Paul Dirkse over de samenwerking met Oregon Tech en de nieuwe film.

Verliefd op Leiden
Rector Nagi G. Naganathan van Oregon Tech bracht zelf een bezoek aan Leiden. Volgens hem is Neupert een wereldwijde ambassadeur voor zijn universiteit en was het ook heel makkelijk om dit nieuwe project te steunen. “Het is even slikken dat we hem zelf weer een jaar moeten missen, maar ik zie de waarde van zijn projecten en dat is ook de reden waarom ik hier nu zelf ben. En ik begrijp waarom hij verliefd is op Leiden, want ik ben dat nu zelf al binnen 24 uur! Het is een hele mooie kans om deze verbinding met Leiden te leggen en te bespreken op welke vlakken we elkaar kunnen helpen.”

Rector Nagi G. Naganathan van Oregon Tech over het nieuwe project van Mark Neupert en Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×