Gestolen Leidse fietsen teruggevonden in Duitsland

De politie in de Duitse plaats Paderborn heeft in september bij de controle van een Poolse bestelbus in totaal zestien gestolen fietsen ontdekt. De rijwielen stonden allemaal nog op slot, waarop de politie aan de hand van de framenummers is nagegaan waar de fietsen vandaan kwamen. Van tien fietsen kon worden vastgesteld dat ze in  Leiden gestolen waren, omdat er aangifte was gedaan.

De Duitse agenten hebben de bestuurder van de Poolse bestelbus aangehouden en de fietsen zijn in beslag genomen. Het Duitse openbaar ministerie heeft besloten dat de fietsen naar de rechtmatige eigenaren terug kunnen, waarop ze naar Nederland zijn gebracht. Inmiddels zijn de fietsen terug bij de rechtmatige eigenaren.

Enkele dagen na de aanhouding in Duitsland troffen ook agenten in het oosten van ons land een Poolse bestelbus vol fietsen aan. Ook deze fietsen bleken gestolen te zijn en zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De politie roept mensen op om vooral altijd aangifte te doen na fietsendiefstal. Ook zijn er nog enkele nuttige tips om diefstal te voorkomen: zet de fiets altijd op slot, liefst met twee goede sloten met een keurmerk, maak de fiets met één van de sloten ergens aan vast en wees alert op fietsendieven op plekken waar veel fietsen staan. Wie een verdachte situatie ziet, bijvoorbeeld fietsen die in een busje geladen worden, wordt gevraagd meteen het merk, de kleur en het nummerbord van het busje te noteren en door te geven aan de politie via 112.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×