De winnaars van de Joppenszprijzen 2018. (Foto's: Chris de Waard).

Joppenszprijzen uitgereikt: "Met een budget van 20 euro kun je al winnen"

Tijdens het maandelijkse Leidse Sportcafé dat dit keer bij de Leiden Road Runners Club plaatsvond, werden vanavond de Joppenszprijzen uitgereikt.  Dat zijn de prijzen die de verenigingen krijgen die zich het beste presenteerden tijdens de Taptoe op 2 oktober. Voetbalvereniging Lugdunum werd dit jaar derde, Gymsport Leiden tweede en Kung Fu-school Hong Ying ging er met de hoofdprijs vandoor. Hong Ying bewees ook dat je helemaal geen rijke vereniging hoeft te zijn om te kunnen winnen, ze gaven maar 20,00 euro uit aan hun aankleding.

Hong Ying was dit jaar met al hun draken, trommels, rook en demonstraties een opvallende verschijning tijdens de Taptoe. Vincent is een van de drijvende krachten achter het Taptoe succes van de Kung Fu-school: “Je hebt niet veel geld nodig, je moet gewoon je ogen goed open houden. Ik heb bedrijven gebeld of ze nog spullen hadden die we mochten gebruiken. En verder heb ik met heel veel mensen gepraat en dan had iemand bijvoorbeeld ineens nog een draak.”  De 500,00 die Hong Ying won wordt dan ook zeker niet ingezet voor de Taptoe van volgend jaar, nieuwe plannen zijn er inmiddels wel weer gesmeed.

Reanne van Kleef in gesprek met afvaardigingen van Hong Ying, Gymsport Leiden en Lugdunum over hun prijzen en de Taptoe.

Lint van licht
Juryvoorzitter Jan Breedeveld was zeer onder de indruk van de winnaars. “Hong Ying doet ieder jaar mee, maar dit jaar sprongen ze er echt uit. Ze hebben zich aan de richtlijnen gehouden en waren heel enthousiast. Ook de andere twee verenigingen hielden zich goed aan het thema ‘Een lint van licht’, daar hecht de jury veel waarde aan.”

Breedeveld geeft aan dat het bij veel clubs alleen om de massa gaat en dat er verder weinig aandacht aan de presentatie wordt gegeven. “Dat vind ik jammer. Als je bijvoorbeeld naar de voetbalclubs kijkt was Lugdunum de enige die zich aan de criteria heeft gehouden en zich ook leuk presenteerde. Maar ik sta hier zeker geen treurverhaal op te houden, want het is gewoon een geweldig evenement.”

Juryvoorzitter Jan Breedeveld over de Taptoe en de prijzen.

Het live-verslag van Sleutelstad van de Taptoe 2018.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×