(Foto's: Chris de Waard).

Leimundo begint 'Star Class' met lessen in het Engels

De Leidse basisschool Leimundo begint na de herfstvakantie met het geven van lessen in het Engels in een speciale ‘Star Class’. Naast de gewone Engelse lessen komt er op donderdagmiddag, tijdens schooltijd, een speciale Engelse klas voor geselecteerde leerlingen. Het doel van de Engelse klas is het bijhouden en het verdiepen van het Engels.

Het nieuwe schoolgebouw aan het Kiljanpad biedt onderdak aan de voormalige Daltonschool (nu De Ley), de voormalige Teldersschool (nu Leimundo) en een vestiging de Stichting Peuterspeelzalen Leiden.

“Het is een volgende stap in het kader van verdere internationalisering van ons onderwijs,” zegt Patrick Geirnaert. Hij is coördinator internationalisering op de school die deze week ook verhuist naar het nieuwe schoolgebouw, even verderop  aan het Kiljanpad. “We gaan vernieuwingen doorvoeren en onze plannen en ambities tot ontplooiing brengen, zoals de ontwikkeling naar een internationale VVTO-school (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en samenwerken met buitenlandse scholen.”

De Star Class wordt ingericht aan de hand van woordenschat, conversatie, schrijven en presenteren en al deze onderdelen worden met elkaar verbonden aan de hand van verschillende wereldthema’s. De voertaal van de Engelse klas in natuurlijk Engels. De Star Class zal elke week op donderdagmiddag tijdens de reguliere schooltijden gegeven worden.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×