Bijeenkomst Longpunt Leiden over lekker eten met drinkvoeding

Voor mensen met een longziekte, zoals COPD, is het belangrijk dat de spiermassa in optimale conditie blijft. Spieren zijn nodig om de ademhaling te ondersteunen. Naast beweging is voeding hiervoor belangrijk. De voeding moet onder andere voldoende energie en eiwit bevatten. Dat kan ook met drinkvoeding.

Op de bijeenkomst van het Longpunt Leiden op 9 november bespreekt diëtiste Marianne Knape uit wassenaar welke voedingsmiddelen hierbij gebruikt kunnen worden en welke opties er zijn wanneer medische voeding nodig is.

De bijeenkomst vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan de Watermolen 1 in de Merenwijk in Leiden en duurt van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Op de gratis toegankelijke maandelijkse bijeenkomsten van het Longfonds in Leiden ontmoeten mensen met een chronische longaandoening, hun mantelzorgers en zorgverleners elkaar. Naast het opdoen van kennis zijn er ook mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Aanmelding kan via leiden@longpunt.longfonds.nl, maar is niet verplicht.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×