(Foto: Politie).

Politie verricht zes arrestaties bij evenzoveel invallen in de regio

Zes jongeren die deze zomer vermoedelijk waren betrokken bij brandstichtingen en vernielingen in Noordwijk zijn vanmorgen in alle vroegte door de politie van hun bed gelicht. In september hield de politie ook al drie jongeren aan. Bij de actie werden de verdachten vanmorgen op zes plekken gelijktijdig aangehouden. Bij die gecoördineerde actie in Leiden en Voorhout en op vier verschillende locaties in Noordwijk waren een kleine zestig agenten van de politie-eenheid Den Haag betrokken.

De zes verdachten zijn allemaal tussen de 16 en 23 jaar oud. Vijf van hen zijn aangehouden voor brandstichting en vernieling, een voor het medeplegen van brandstichting en vernieling. Twee van hen worden daarnaast verdacht van de handel in verdovende middelen. Alle aangehouden verdachten maken deel uit van eenzelfde jeugdgroep. In september hielden agenten ook al drie jongeren uit deze groep aan. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen. De voorlopige hechtenis van dit drietal is onlangs met 90 dagen verlengd.

Noodverordening
Na enkele branden en vernielingen op en rondom het Rederijkersplein in Noordwijk stelde burgemeester Jan Rijpstra vanaf donderdag 7 juni om 22.00 uur een noodverordening in voor het gebied tussen de Van de Mortelstraat, Gooweg, Northgodreef en Duinwetering. De noodverordening liep tot zondag 17 juni. Gedurende de noodverordening surveilleerde de politie extra in het gebied waar de brandstichtingen en vernielingen plaatsvonden. Tegelijkertijd startte de politie het onderzoek naar de daders. Een team van rechercheurs is de afgelopen maanden bezig geweest om de groep die mogelijk betrokken was bij de brandstichtingen en vernielingen in kaart te brengen.

Politie op zoek naar meer verdachten
Naar aanleiding van het onderzoek heeft de politie nu in totaal negen verdachten kunnen aanhouden. Omdat de groep die voor overlast zorgt uit meer personen bestaat, sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit. Teamchef Noordwijk-Teylingen Henk Woppenkamp roept bewoners uit de wijk Boerenburg die meer informatie hebben over criminele activiteiten op om hun informatie met de politie te delen. Dat kan door te bellen met de politie Noordwijk via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×