Nationaal Zorgfonds demonstreert bij Achmea

De organisatie Nationaal Zorgfonds houdt vanmiddag om 16.00 uur een protestmanifestatie bij het hoofdkantoor van ziektekostenverzekeraar Achmea aan de Dellaertweg in Leiden. “Zorgverzekeraars laten ziekenhuizen vallen, zullen wij de zorgverzekeraars dan laten vallen,” stelt de organisatie die onder meer wordt ondersteund door de SP. Het Nationaal Zorgfonds ijvert voor een nationaal fonds waaruit ziektekosten kunnen worden betaald. Zonder verzekeraars en zonder eigen risico.

Afgelopen week werd bekend dat drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het Slotervaart in Amsterdam failliet zijn. “Ongelooflijk,” stellen de organisatoren van de protestactie: “Zilveren Kruis Achmea kiest ervoor om de ziekenhuizen kopje onder te laten gaan. De afgelopen jaren zijn er miljarden gestoken in het redden van banken, maar zorgverleners en patiënten worden nu in de steek gelaten.”

Tijdens de manifestatie wordt vanmiddag onder meer een petitie aangeboden aan Achmea. “Om het Slotervaart open te houden, hij is al meer dan 13.000 keer getekend.”

Het belooft vanmiddag druk te worden voor de deur van Achema. Volgens de organisatoren van de demonstratie komen er vanmiddag onder andere bussen vol demonstranten uit onder andere Amsterdam en Flevoland naar Leiden. Ook leden van de Leidse SP demonstreren mee, net als de Leidse huisarts Walter Schrader die zich het faillissement van de ziekenhuizen erg aantrekt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×