Voorstraat Voorschoten. (Foto: Archief).

Winkels Voorschoten mogelijk nog voor Kerst langer open op zondag

Als het aan het college van Burgemeester en Wethouders ligt, mogen winkels in Voorschoten op zon- en feestdagen binnenkort open zijn tussen 8 uur ’s morgens en 19 uur ’s avonds. Nu moeten winkels hun deuren op feestdagen nog gesloten houden. “Maar steeds meer mensen willen hun boodschappen doen tijdens de feestdagen”, zegt wethouder Nanning Mol in Politiek071.

Lieuwe van Slooten sprak met wethouder Nanning Mol in Politiek071

Voorschoten heeft bij het verruimen van de winkeltijden gekeken naar de regels in de rest van de Leidse regio. In Wassenaar (alle zon- en feestdagen van 12 tot 18 uur) en Leiden (6 tot 22 uur) mogen winkels al op alle zon- en feestdagen open. “Het is raar dat je bij een winkel in Leiden wel terecht kunt, maar niet bij een winkel aan de andere kant van de brug in Voorschoten.”

Kleine ondernemers
Winkels in Voorschoten konden op zondag al open vanaf 12 uur, maar nu dus ook tijdens de feestdagen. Mol is daarom ook niet bang dat de verruiming van de zondagopenstelling een probleem is voor kleine ondernemers: “De ervaring leert dat zij er geen gebruik van maken omdat ze weten dat het niet voor extra klanten zorgt.”

Op donderdag 1 november wordt het voorstel van het college besproken in de raadscommissie in Voorschoten. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt het plan steun van de voltallige coalitie, waarmee de nieuwe winkeltijden na de gemeenteraad van 15 november direct van toepassing zijn. “Het belangrijkste is dat de winkels tijdens de Kerst open zijn”, aldus Mol.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×