(Foto: PR).

Restaurant In den Doofpot in Top 100 restaurantgids 'Lekker'

Nooit eerder stond een restaurant uit Leiden in de Top 100 van de Nederlandse restaurantgids Lekker die jaarlijks verschijnt. In het blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants verspreid over heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Op nummer 86 prijkt dit jaar als nieuwe binnenkomer restaurant In den Doofpot (IDD) van Anton Verschelling. Lekker 2019 is vanmorgen gepresenteerd.

 

Eigenaar Anton Verschelling van het restaurant aan de Turfmarkt reageert opgetogen: “Het is voor het eerst dat een Leids restaurant in de Top 100 staat. IDD heeft de notering niet te danken aan een speciaal gerecht, maar is op basis van bezoeken door anonieme rapporteurs gekozen. Verschelling: “Het gaat dus om de totale beleving”.

Op de eerste plaats van de Top 100 staat restaurant Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet moest vorig jaar genoegen nemen met plek 2. Daar staat nu de Librije van Jonnie en Thérèse Boer die de lijst vorig jaar nog aanvoerde.

 

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×