(Foto's: KJfotografie).

Automobilist ramt bushokje op Rijnsburgerweg

Een automobilist is vanavond een bushokje op de Rijnsburgerweg binnengereden. Dat gebeurde vermoedelijk nadat de man onwel was geworden. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, onderweg werd hij gereanimeerd met behulp van ‘Lucas’.

Bij handmatige hartmassage, moeten de ambulanceverpleegkundige en -chauffeur elkaar om de twee minuten afwisselen. Anders is het niet vol te houden. De ‘Lucas’ brengt uitkomst. Al enkele jaren behoort dit hulpmiddel tot de standaarduitrusting van veel ambulances. Zodra het rondom de borst en rug van de patiënt is aangebracht, kan het onvermoeibaar de bloedcirculatie op gang houden. Precies in het juiste tempo en met compressie op de goede diepte. 

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×