Verbijstering bij schaatsverenigingen over afschieten 333-meterbaan

Het bestuur van de Schaatshal Leiden heeft met verbijstering kennis genomen van het besluit van het Leidse college van burgemeester en wethouders om niet langer te gaan voor de realisatie van een 333-meter lange schaatsbaan, maar nu  alles in gang gaat zetten voor een 250-meterbaan aan de Voorschoterweg.

“Dit verstoort het voortgangsproces met de regiogemeenten naar de mogelijke bouw van een 333- meterbaan,” stelt het bestuur van de Schaatshal Leiden in een verklaring. “Er zijn nog steeds gesprekken gaande in Alphen aan den Rijn, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Daar zijn alle schaatsvrijwilligers in gesprek met het lokale bestuur om alsnog het geld ter beschikking te stellen.”

Gisteren informeerde de Leidse sportwethouder Dirkse de gemeenteraad en de regiogemeenten die eerder al wel besloten om mee te zullen betalen aan de langere baan dat Leiden het niet verantwoord vindt om nog langer te wachten op de besluitvorming in die vier laatste gemeenten.

Niet alleen is er nog steeds een groot financieel wak als die laatste vier alsnog meedoen, ook stijgen de bouwkosten met elke maand uitstel. Het gaat daarbij volgens Dirkse met één tot anderhalve ton per maand. Alphen aan den Rijn wil pas in februari een besluit nemen en onderzoekt tot die tijd of er in Alphen zelf geen 400-meterbaan kan komen. Voor Leiden is heet allemaal ’too little, too late’. “We moeten nu door om te voorkomen dat van uitstel afstel komt,” zegt Dirkse.

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×