(Foto: Sportfondsen Voorschoten).

Opening multifunctionele green golfbaan Het Wedde bij afsluiting golfseizoen

Afgelopen zondag vond op golfbaan Het Wedde de slotdag van de Voorschotense Golf Club plaats. De ochtendwedstrijd met speelvorm stableford had met 31 inschrijvingen een grote opkomst. Nog groter was de opkomst bij de middagwedstrijd (Texas Scramble), waaraan maar liefst 54 golfers deelnamen. Traditioneel gezien worden deze wedstrijden gespeeld ter afsluiting van het (zomer)seizoen.

Opening multifunctionele green
Nadat de wedstrijden gespeeld waren was het tijd voor een heugelijk moment. Eind mei begon men op golfbaan Het Wedde met de voorbereidingen voor het aanleggen van de multifunctionele green. Op deze multifunctionele green kunnen veel golfdisciplines geoefend worden; denk aan putten, chippen en bunkerslagen, vanuit verschillende posities en met diverse moeilijkheidsniveaus.

De multifunctionele green is ruim opgezet zodat hier ook moeiteloos clinics en groepslessen van Golf4Iedereen op verzorgd kunnen worden. Aanvankelijk werd gedacht dat de multifunctionele green in het voorjaar van 2019 bespeeld zou kunnen worden, maar de green bleek van een dusdanig niveau te zijn dat deze nu al geopend kon worden. Daarom openden greenkeeper Barry (Sportfondsen Voorschoten BV) en voorzitter Rothbarth (Voorschotense Golf Club) de multifunctionele green van Golfbaan Het Wedde door samen de eerste hole uit te steken.

Indonesisch buffet
De slotdag werd afgesloten met een traditioneel bereid Indonesisch buffet in de, voor de gelegenheid in golfdecor gehulde, entreehal van zwembad het Wedde. ‘Tante Bertha’ van Het Wedde, espressobar en lunchroom kookte voor ruim vijftig personen een buffet bestaande uit Bumbu Bali, Babi Ketjap, saté, pttig ei, Sajoer Lodeh, groenten, kroepoek, rijst en bami.

Activiteiten golf in het najaar/winter
In het najaar organiseren de Voorschotense Golf Club en golfschool Golf4Iedereen nog tal van activiteiten op golfbaan Het Wedde. Op www.golfbaanhetwedde.nl staat meer informatie.

Advertentie

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×