CDA Leiden wil 333-meter schaatsbaan ten koste van groot Indoor Sportcentrum

De gemeente Leiden zou alleen een breedtesporthal met vijfhonderd tribuneplaatsen moeten financieren in plaats van een groot Indoor Sportcentrum met tweeduizend zitplaatsen. Het geld dat daarmee wordt bespaard kan dan worden gebruikt om alsnog een lange 333-meter schaatsbaan aan de leggen in de nieuwe IJshal die in Sportpark De Vliet gebouwd gaat worden. Dat voorstel deed het CDA Leiden gisteravond in de aanloop naar de begrotingsbehandeling.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Julius Terpstra over een alternatieve financiering voor een langere schaatsbaan.

Volgens Terpstra is het raar dat een langere schaatsbaan alleen kan als de hele regio meebetaalt, terwijl hoofdgebruiker ZZ Leiden Basketball geen euro bijdraagt aan de nieuwe sporthal die de verouderde Vijf Meihal moet gaan vervangen. “Als Leiden kunnen we geld beschikbaar stellen voor een kleinere sporthal en die kan dan groeien als anderen meebetalen.”

Het CDA wil bij de begrotingsbehandeling een voorstel indienen voor zo’n kleinere sporthal om alsnog de 333-meter schaatsbaan te kunnen realiseren. “En anders kunnen we ook winkels, kantoren en woningen toevoegen aan de nieuwe ijshal om met die opbrengst een langere baan te bekostigen”.

Leiden Politiek Sport 333 meter ijsbaan


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×