(Foto: Chris de Waard).

Spanjaardsbrug zes weken dicht voor groot onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert van zondag 4 november tot en met zondag 16 december groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug. Dit is de brug tussen de Lage Rijndijk in Leiden en de Van der Valk Boumanweg in Leiderdorp. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer.

(Foto’s: J.P. Kranenburg).

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 4 november oversteken via een tijdelijke pontonbrug. Autoverkeer wordt omgeleid via de Zijlbrug. Borden langs de weg geven deze omleidingen aan. Buslijn 6 rijdt ook een andere route dan normaal.

Werkzaamheden
Het beweegbare deel van de brug wordt voor onderhoud verplaatst naar een externe locatie. Ook krijgt de brug een nieuwe verflaag die overeenkomt met de oorspronkelijke kleur. Hiermee behoudt de brug haar monumentale waarde. Volgend jaar wordt de nieuwe technische ruimte naast het brugwachtershuisje gebouwd.

Advertentie

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×