Spanjaardsbrug zes weken dicht voor groot onderhoud

7

De provincie Zuid-Holland voert van zondag 4 november tot en met zondag 16 december groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug. Dit is de brug tussen de Lage Rijndijk in Leiden en de Van der Valk Boumanweg in Leiderdorp. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer.

Deze diashow vereist JavaScript.

(Foto’s: J.P. Kranenburg).

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 4 november oversteken via een tijdelijke pontonbrug. Autoverkeer wordt omgeleid via de Zijlbrug. Borden langs de weg geven deze omleidingen aan. Buslijn 6 rijdt ook een andere route dan normaal.

Werkzaamheden
Het beweegbare deel van de brug wordt voor onderhoud verplaatst naar een externe locatie. Ook krijgt de brug een nieuwe verflaag die overeenkomt met de oorspronkelijke kleur. Hiermee behoudt de brug haar monumentale waarde. Volgend jaar wordt de nieuwe technische ruimte naast het brugwachtershuisje gebouwd.

Delen

7 reacties

  1. Kan iemand mij zeggen als scooters ook gebruik mogen maken van de tijdelijke brug tijdens de werkzaamheden aan de Spanjaardsbrug , want in het artikel staat niks over scooters alleen voetganfers en fietsers

  2. De pontonbrug is bedoeld voor langzaam verkeer. Volgen de wegenverkeerswet vallen daar ook scooters en bromfietsen onder.

Je bent nu offline