Speeltuin Zuiderkwartier was een van de winnaars van het Wensenfonds 2017. (Foto: Rabobank Wensenfonds Leiden).  

Genomineerden Rabobank Wensenfonds bekendgemaakt

De selectiecommissie van het Rabobank Wensenfonds heeft uit 140 aanvragen van verenigingen en stichtingen 99 wensen gekozen die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. Nog niet eerder kwamen er zoveel aanvragen binnen. Van de genomineerde wensen komen er 31 uit Leiden.

Vanaf 9 november kunnen klanten én leden van de bank hun stemmen uitbrengen op hun favoriete wensen. Op die manier bepalen zij welke wensen er uitkomen en welk bedrag er op de cheque komt te staan tijdens de uitreiking die eind januari 2019 wordt gehouden.

“Verenigingen, stichtingen en clubs hebben een belangrijke maatschappelijke rol in onze samenleving. Ze verbinden mensen met elkaar, jong en oud en door alle lagen van de samenleving,” zegt directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk. “Ik geloof in de kracht van verenigingen. Het is het cement van onze maatschappij en speelt een belangrijke rol in het sociale leven van veel mensen. Daarom zijn we vanuit de Rabobank, onder andere met het Wensenfonds, betrokken bij het verenigingsleven”.

Stem Rabobank klanten geeft doorslag
Op 9 november ontvangen klanten en leden een persoonlijke inlogcode om drie stemmen van 15 euro te verdelen over drie verschillende wensen. Leden mogen 60 euro verdelen over lokale verenigingen en stichtingen. Zij hebben één extra stem en mogen deze naar eigen wens inzetten. Stemmen doen de Rabo-klanten via www.dichterbijleidenkatwijk.nl en dat kan tot en met 25 november.

Genomineerden in Leiden
De genomineerden in Leiden zijn American Football Club Light, Coöperatie Zon op Leiden U.A, Dierentehuis Stevenshage, Drumfanfare Amigo, Gebr. de Nobel, Gymsport Leiden, JES Rijnland, L.L.V. Leicrosse, Leidse Reddingsbrigade, Scouting Franciscusgroep, St. Historisch Brandweer Materieel Hollands Midden, Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp, St. Paardrijden voor Gehandicapten Leiden e.o., Centrummanagement Leiden, St. Leiden-helpt, St. LeidenSportZomer, St. Jeugddorp Leiden, St. Ins Blau, Happy Flower, St. Inloophuis Scarabee, St. Houtzaagmolen De Heesterboom, Present, St. Radius, Stadslab Leiden, Scratch Muziekdagen, Vrouwenopvang Rosa Manus, Vrienden van het Singelpark, Xenia Hospice, ZVL 1886 en Vereniging Waardeiland.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×