Het bestuur van het Leids Mediafonds heeft de lijst met toegekende aanvragen bekendgemaakt.

Leids Mediafonds maakt toegewezen projecten bekend

Een serie video’s over rookvrije sportverenigingen in Leiden, de opmars van lokale partijen in de regio, de toekomst van de flat aan het Stationsplein en de relatie tussen de Universiteit Leiden en de gemeente. Zomaar een greep uit de 18 projecten die de komende tijd worden gesubsidieerd uit het Leids Mediafonds. In totaal werd er in deze eerste ronde voor 525.000 euro aan aanvragen ingediend. Daarvan wordt nu 205.595 euro toegekend.

“Ik verheug me op de producties die uit deze ronde zullen voortvloeien. De journalistieke vragen die worden gesteld zijn relevant voor iedereen in de regio Leiden. Dit laat zien hoe belangrijk goede onderzoeksjournalistiek is,” zegt fondsvoorzitter Bob Nieman.

Het Leids Mediafonds beheert 250.000 euro. Op 1 oktober jongstleden sloot de eerste aanvraagronde. Het doel van het fonds is het bevorderen van kwaliteitsjournalistiek, zodat inwoners, instellingen en bedrijven beter geïnformeerd worden over wat er speelt in de stad Leiden en de omliggende regio. De deadline voor de volgende aanvraagronde is 1 april 2019.

Advertentie

Leiden Regio Leids Mediafonds


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×