De Zoeterwoudse gemeenteraad stelde gisteren 40.000 euro extra beschikbaar voor verduurzaming van woningen. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoude steekt 40.000 euro extra in duurzaamheidsfonds

Een fonds waar inwoner van Zoeterwoude een beroep op kunnen doen bij het verduurzamen van hun woning bleek dit jaar zo populair dat de pot begin augustus al leeg was. Wethouder Bouter dacht uit te komen met 100.000 euro in 2018, maar vroeg de raad nu om 40.000 euro extra. De raad vindt dat een goed idee.

Chris de Waard in gesprek met CDA-raadslid Astrid Coene-Beereboom over het duurzaamheidsfonds.

CDA-raadslid Astrid Coene vroeg wel of er in de toekomst sneller gewaarschuwd kan worden als een fonds aan het eigen succes ten onder dreigt te gaan. “Nu hebben we aanvragers drie maanden in de kou laten staan. Er had ook wel iemand in juni kunnen waarschuwen dat het fonds leeg aan het raken was, dan hadden we eerder maatregelen kunnen nemen”.

Of aanvragers die de afgelopen maanden nul op het rekest kregen nu alsnog  aanspraak kunnen maken op de subsidie is vooralsnog onduidelijk. Volgens Coene mag je namelijk pas beginnen met de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen na toekenning van de subsidie. Anders moet je het gewoon zelf betalen. Wethouder Bouter wil daar soepel mee omgaan. “Ook als mensen de maatregelen al hebben genomen en betaald, kunnen ze alsnog subsidie krijgen. Daar gaan we van in elk geval naar kijken”.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Ruud Bouter (Progressief Zoeterwoude) over het duurzaamheidsfonds.

Voor de huidige regeling liep de animo vooral op door de wijkgerichte aanpak van de gemeente. “Daardoor kwamen er veel meer aanvragen binnen dan waar vooraf rekening mee was gehouden,” verklaart Bouter het leegraken van de subsidiepot. De komende tijd wordt gewerkt aan een nieuwe regeling die volgend jaar ingaat. daar zal vrijwel zeker meer geld voor worden uitgetrokken.

Duurzaamheid Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×