In Zoeterwoude krijgen de dertien raadsleden die het dorp telt er elk 562,58 euro per maand bij. (Foto: Chris de Waard).

Vergoeding raadsleden in Zoeterwoude fors omhoog

Raadsleden in kleine gemeenten hebben voortaan recht op een fors hogere vergoeding. Ze krijgen voortaan tenminste 958,91 euro per maand voor het raadslidmaatschap. In onze regio profiteren de dertien raadsleden in Zoeterwoude het meeste van de verhoging die minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bekend heeft gemaakt.

Een raadslid in Zoeterwoude ontving tot nu toe een bescheiden vergoeding van 396,33 euro per maand. Dat wordt nu opgetrokken naar het nieuwe minimumbedrag van 958,91 euro. Ze krijgen het nieuwe bedrag met terugwerkende kracht vanaf de installatie van de nieuwe raden eind maart van dit jaar. In Zoeterwoude betekent dat een nabetaling van zo’n 4.500 euro per raadslid.

Raadsleden in Leiderdorp en Voorschoten ontvangen voor hun werkzaamheden al een bedrag van 958,91 euro per maand. In het veel grotere Leiden gaat het om 1.658,52 euro. Oegstgeest ging eerder dit jaar over de grens van 24.000 inwoners heen. De raadsleden daar krijgen 617,77 euro per maand en ontvangen het nieuwe bedrag waarschijnlijk met terugwerkende kracht.

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×