Een groene corridor verbindt Alphen aan den Rijn, Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoude wil groene alliantie met Alphen aan den Rijn en Leidschendam-Voorburg

Door het veenweidegebied rond Zoeterwoude loopt een lijn van Leidschendam-Voorburg, via Zoeterwoude naar Alphen aan den Rijn. Deze ‘groene corridor’ is een mooi aanknopingspunt voor meer samenwerking tussen de genoemde gemeenten.

Dat vindt de Zoeterwoudse wethouder Ruud Bouter die over zo’n groene alliantie in gesprek wil met de betrokken colleges: “Want we moeten eerst kijken of zij ook willen”, zegt Bouter die sowieso al een drietal zaken op de agenda wil zetten. Biodiversiteit, bodemdaling en recreatie zijn zaken die in zijn ogen prima gezamenlijk aangepakt kunnen worden.

Chris de Waard in gesprek met de Zoeterwoudse wethouder Ruud Bouter over de gewenste groene alliantie.

“En zo’n samenwerking hebben we wel binnen de regio Holland Rijnland en ook met de Hart van Holland-gemeenten, maar met deze gemeenten is dat er nog niet,” zegt Bouter. “Deze gemeenten zijn wel bepalend voor de ontwikkeling  van zo’n groene corridor”.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×