GroenLinks Leiden wil Jaar van het Dak in 2020

11

Om aandacht te vestigen op de mogelijkheden die enorme hoeveelheid dakoppervlakte in Leiden biedt wil GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal het jaar 2020 uitroepen tot Jaar van het Dak. De komende tijd wil ze ideeën verzamelen om een gedegen plan te maken dat ook goed uitvoerbaar is.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over het Jaar van het Dak in 2020.

Wat er op de daken kan, is volgens het GroenLinks-raadslid veel meer dan alleen een paar zonnepanelen. Ze denkt daarbij aan zaken als daktuinen, stadslandbouw en zelfs tiny houses. Of dat allemaal kan en mag, wil bouwwethouder Spijker best uitzoeken. Ze staat positief tegenover het idee.

Chris de Waard in gesprek met raadslid Gebke van Gaal van GroenLinks Leiden over haar idee voor een Jaar van het Dak in 2020.

Delen

11 reacties

 1. ‘Of dat allemaal kan en mag, wil bouwwethouder Spijker best uitzoeken.’
  Dat onderzoek kan vrij kort zijn: het mag niet.
  Steekt uw licht maar eens op bij iedereen die een dakopbouw, dakterras, zonnepanelen of zelfs een andere kleur boeiboord wilde voor hun woning in de binnenstad en zuidelijke schil. Het cilindrisch archief van haar eigen afdeling bouwen en wonen puilt uit van deze zaken.
  Ben benieuwd welk onderzoeksbureau hier nu weer een paar ton vergoeding voor gaat krijgen.

  • Klopt helemaal Marcellus_B. Je kunt nog zoveel willen, in de meeste gevallen mag het niet. Een paar Sedum plantjes op je platte dak zal nog net door de beugel kunnen, maar zonnepanelen mogen bij monumenten al niet of nauwelijks. Laat staan daktuinen, stadslandbouw en zelfs tiny houses.
   Zo Gebke van Gaal. Nu weer terug achter het bureautje en eerst nadenken voor je je tijd zinloos gaat lopen verdoen.

 2. Weer zo’n hopeloos en dromerig idee van gekke van Gaal.(zie ook het idee van het Wernink-terrein)> Ga zo door misschien kom je voor groen links nog in de 2e kamer. wethouder Spijker. je mag ook wel eens zeggen dat Gekke van Gaal doorslaat ipv het geijkte antwoordt: Of dat allemaal kan en mag, wil bouwwethouder Spijker best uitzoeken. Ze staat positief tegenover het idee. En zo houden we elkaar maar bezig.

 3. Koos Koets van de stichting Moorkop denkt nu ” mozes de pozes dit kan ik beter “. Nooit verwacht dat de Juinense grappen en grollen van Koot en de Bie uit de jaren 80 nu hier realiteit aan het worden zijn.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline