Café de Twee Spieghels zamelt geld in voor buurtAED

15

Eigenaar Colin van Gestel van Café de Twee Spieghels in de Nieuwstraat is al een paar jaar ambassadeur voor het plaatsen van defibrillatoren in Leiden. In de omgeving van zijn café zijn inmiddels enkele AED;s beschikbaar. Onder meer bij De Bakkerij aan de Oude Rijn en in de BplusC vestiging in de Nieuwstraat. Probleem is dat ze vooral overdag bereikbaar zijn.

Daarom is Van Gestel een crowdfunding-actie begonnen voor een buurtAED die hij in zijn café wil ophangen. “Bij De Twee Spieghels kan hij veilig hangen en is hij beschikbaaar tijdens de avonduren,” zegt Van Gestel die nog zo’n 1250 euro nodig heeft voordat het 2.681 euro kosten levensreddende apparaat kan worden aangeschaft.

Via de website BuurtAED kunnen alle buurten in Nederland eenvoudig een eigen AED aanschaffen. Het is de bedoeling om binnen dertig dagen samen met de buurt het bedrag bijeen te krijgen voor een AED met buitenkast en vijf jaar service en onderhoud. Voor de acties die via BuurtAED.nl lopen, verleent producent Philips een korting van tenminste 970 euro op de aaanschaf. BuurtAED is een initiatief van de Hartstichting en Philips.

Delen

15 reacties

  • Hoi Anneke, de meeste vrijwilligers weten jullie AED te vinden. Wat nog veel beter is als jullie hem registreren op het AED netwerk van de Hartstichting en HartslagNu. Dan kan hij in geval van nood ingezet worden door deze netwerken zodat er nog sneller gehandeld kan worden door de reanimatie vrijwilligers. Hartelijke groet, Colin

  • Een inwoner van Leiden op

   Mooie actie! In de hele stad zouden ze 24/7 bereikbaar moeten zijn. (Zie ook mijn andere reactie). Misschien kan de gemeente hier eens wat geld insteken. Levens redden van mensen in nood is immers een stuk belangrijker dan geld gebruiken voor soms nutteloze en onnodige zaken…

  • Colin Van Gestel-Messiaen op

   Wat ontzettend goed, ik hoop dat jullie ook snel een AED kunnen aanschaffen. Hartelijke groet, Colin

 1. Een inwoner van Leiden op

  Goed initiatief. Nog beter zouden plekken zijn waar een AED 24/7 bereikbaar is. En misschien kan de gemeente huis aan huis een folder verspreiden waarin de plekken waar een AED hangt, staan zodat men dat altijd bij de hand heeft en niet eerst op internet hoeft te gaan zoeken.

  • Een Leids burger op

   Want als men eerst langdurig moet gaan zoeken in de buurt is in de tussentijd de kans groot dat de hartpatient dan vermoedelijk al is overleden. Als dat levens kan redden, dus als voorzorgsmaatregel natuurlijk prima. Maar toch vraag ik me af of de al aanwezige AED´s al eens gebruikt zijn.

   • Een Leids burger op

    En hartpatienten kunnen altijd een hartstilstand krijgen:dat beperkt zich niet alleen tot de avonduren.

    • Dat klopt, overdag is de omgeving van de nieuwe AED goed gedekt. Alleen in de avond nog niet. Dat gat vullen we nu goed op. Hartelijke groet, Colin

   • Het belangrijkste is dat de AEDs ook geregistreerd worden op het netwerk van HartslagNu/Hartstichting. Dan wordt bij een incident vrijwilligers naar het slachtoffer gestuurd en er wordt een vrijwilliger naar de AED gestuurd om die naar de locatie te brengen. Er is hiervoor een hele goede app in werking gesteld. Groeten Colin

  • Nog beter zal het zijn als de gemeente zijn AEDs zichtbaar maakt op het netwerk van HartslagNu en de Hartstichting. Dan kunnen de vrijwilligers nog sneller ter plaatse zijn met een AED.

 2. Hanny Puik

  Bij ons in de werven in de merenwijk zijn we samen een aed aan het inzamelen en dit gaat erg goed
  Deze wordt dan in de buurt opgehangen en is 24 uur per dag beschikbaar

  • Wat ontzettend goed, hopelijk hebben jullie ook binnenkort een AED daar hangen. Succes, hartelijke groet, Colin

Je bent nu offline