Café de Twee Spieghels zamelt geld in voor buurtAED

Eigenaar Colin van Gestel van Café de Twee Spieghels in de Nieuwstraat is al een paar jaar ambassadeur voor het plaatsen van defibrillatoren in Leiden. In de omgeving van zijn café zijn inmiddels enkele AED;s beschikbaar. Onder meer bij De Bakkerij aan de Oude Rijn en in de BplusC vestiging in de Nieuwstraat. Probleem is dat ze vooral overdag bereikbaar zijn.

Daarom is Van Gestel een crowdfunding-actie begonnen voor een buurtAED die hij in zijn café wil ophangen. “Bij De Twee Spieghels kan hij veilig hangen en is hij beschikbaaar tijdens de avonduren,” zegt Van Gestel die nog zo’n 1250 euro nodig heeft voordat het 2.681 euro kosten levensreddende apparaat kan worden aangeschaft.

Via de website BuurtAED kunnen alle buurten in Nederland eenvoudig een eigen AED aanschaffen. Het is de bedoeling om binnen dertig dagen samen met de buurt het bedrag bijeen te krijgen voor een AED met buitenkast en vijf jaar service en onderhoud. Voor de acties die via BuurtAED.nl lopen, verleent producent Philips een korting van tenminste 970 euro op de aaanschaf. BuurtAED is een initiatief van de Hartstichting en Philips.

Advertentie

Leiden Maatschappij Leiden werkt aan dekkend AED netwerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×