Grootschalige terroristische oefening bij LUMC in Leiden

19

Bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werd gistermiddag rond 15.30 uur een grootschalige crisisoefening gehouden. Er werd een situatie nagebootst waarbij terroristen met een auto op een menigte inreden en het ziekenhuis ingingen om meer slachtoffers te maken. Ook werd er op de hulpdiensten geschoten.

Bij de oefening waren ongeveer honderd tegenspelers, bestaande uit vrijwilligers, acteurs en collega’s bij de hulpdiensten betrokken. Met de oefening werden bepaalde situaties getraind en onderzocht waar verbeterpunten liggen.

Delen

19 reacties

  1. Wat een rare reacties allemaal. Je kan je kop wel in het zand steken, maar ik ben blij dat ze oefenen zodat de hulpdiensten goed weten wat ze moeten doen ALS het ooit zover zou komen.

Je bent nu offline