(Foto's: AS Media).

Grootschalige terroristische oefening bij LUMC in Leiden

Bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werd gistermiddag rond 15.30 uur een grootschalige crisisoefening gehouden. Er werd een situatie nagebootst waarbij terroristen met een auto op een menigte inreden en het ziekenhuis ingingen om meer slachtoffers te maken. Ook werd er op de hulpdiensten geschoten.

Bij de oefening waren ongeveer honderd tegenspelers, bestaande uit vrijwilligers, acteurs en collega’s bij de hulpdiensten betrokken. Met de oefening werden bepaalde situaties getraind en onderzocht waar verbeterpunten liggen.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×