De fracties van CDA en SP in de Voorschotense gemeenteraad. (Foto: Chris de Waard).

Verbazing in regio over kritiek VVD Oegstgeest op Leidse leningen

Een gemeenteraad moet zich vooral met de eigen zaken bemoeien en niet met de vinger naar een buurgemeente wijzen. Dat vindt de gemeenteraad van Voorschoten, zo bleek donderdagmiddag toen CDA-voorman René Zoetemelk de kritiek aan de orde stelde die de VVD Oegstgeest onlangs uitte op het feit dat de gemeente Leiden honderden miljoenen wil bijlenen om allerlei ambities te bekostigen.

Chris de Waard in gesprek met CDA-fractievoorzitter René Zoetemelk over de kritiek op Leiden van de VVD Oegstgeest.

“Ik schrok van de reactie van de VVD Oegstgeest op de begroting van Leiden”, zegt Zoetemelk. “Ik vond dat nogal zorgelijk voor de verhoudingen in de Leidse regio, daarom wilde ik even peilen of er hier ook zo over werd gedacht, maar dat blijkt niet zo te zijn”. Zoetemelk vindt de kritiek van de VVD in Oegstgeest ‘niet kies’.

Chris de Waard in gesprek met SP-fractievoorzitter Erik Maassen over de kritiek op Leiden van de VVD Oegstgeest.

SP-fractievoorzitter Erik Maassen reageert fel: “Ik vind het heel raar dat je als partij in een gemeenteraad meent iets te moeten vinden over een andere gemeenteraad.” Maassen gaat in gedachten een jaar terug in de tijd: “Toen hadden wij zelf grote financiële problemen. Als de VVD Oegstgeest of welke partij in een andere gemeenteraad dan ook zoiets zou hebben gezegd, zou ik vinden dat ze over het randje heen gaan”. In de raad verwoordde hij het nog stelliger: “Dan zou ik denken, hou je grote bek!”

IJsbrand Terpstra in gesprek met de Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen over de kritiek op Leiden van de VVD Oegstgeest.

In Leiderdorp kijkt fractievoorzitter Bart Hoenen van de VVD ook wel met argusogen naar het Leidse financiële beleid, maar Oegstgeest is in zijn ogen wel de laatste gemeente die daar iets van zou mogen vinden. “Dit is echt een gevalletje de pot verwijt de ketel”, vindt Hoenen. “Een gemeente die zelf financieel heel precair is, gaat een ander de maat nemen.”

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×