(Foto: BplusC).

Familiediploma's voor voorleesouders

Afgelopen zaterdag vierde een twintigtal ‘voorleesfamilies’ feest in de BplusC vestiging in de Nieuwstraat in Leiden. Wethouder Marleen Damen overhandigde hen een familiediploma voor hun deelname aan de VoorleesExpress. Ongeveer een half jaar lang kwam een vrijwilliger bij de gezinnen thuis om samen voor te lezen en die periode werd afgesloten met een diploma-uitreiking.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte de wethouder hoe goed lezen is voor de fantasie en de ontwikkeling van kinderen. Daarna feliciteerde ze alle ouders en kinderen persoonlijk en ging met hen op de foto. Om de feestelijkheden compleet te maken zorgde het gezelschap ‘Letter Belangrijk’ voor een muzikale afsluiting met hun interactieve voorstelling ‘De Bullebak’.

De VoorleesExpress is voor ouders met kinderen tussen 2 en 10 jaar en wordt in Leiden uitgevoerd door JES Rijnland in samenwerking met BplusC. Dit programma bestaat uit twintig huisbezoeken door vrijwilligers. Ouders krijgen tips hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taalontwikkeling van hun jonge kind door verhalen voor te lezen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×