Maandag inloopavond over nieuw maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk

Zoeterwoude onderzoekt aan welke eisen en wensen het nieuwe maatschappelijk centrum dat de gemeente in Zoeterwoude-Rijndijk gaat realiseren, moet voldoen. Samen met belanghebbenden werkt de gemeente verschillende scenario’s uit. Ook de inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk kunnen meedenken. Op een speciale informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude-Rijndijk kan iedereen bij de stand van het maatschappelijk centrum terecht om vragen te stellen en van gedachte te wisselen over de scenario’s.

Een nieuw maatschappelijk hart creëren
De gemeente werkt aan een Programma van Eisen (PvE) voor de locaties van de Eendenkooi, Bernardusschool , TV Meerburg en Stichting Kinderopvang Zoeterwoude. De wens is hier een nieuw maatschappelijk hart te creëren. Het idee is de gebouwen te moderniseren of te vernieuwen en de openbare ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Ook willen meerdere sociale- en maatschappelijke partijen een plek in het nieuwe maatschappelijk centrum, zoals het gezondheidscentrum aan de Pancratiusstraat.

Rond de jaarwisseling wordt het PvE met de scenario’s afgerond. In het nieuwe jaar besluit de gemeenteraad welk scenario realistisch is.

Wie mee wil denken over de scenario’s kan op 19 november terecht op de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude-Rijndijk in de Goede Herderkerk. De inloopbijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Meer informatie staat op www.zoeterwoude.nl/Gebiedsvisie-Rijndijk.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×