(Foto: PR).

Blom interviewt Willem Otterspeer over debuutroman ‘Een ontgifting’

Emeritus professor universiteitsgeschiedenis (leerstoel 2002 – 2016) Willem Otterspeer (1950) heeft met ‘Een ontgifting’ zijn debuutroman afgeleverd. Otterspeer heeft vele publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘Groepsportret met dame’, een studie naar de geschiedenis van de Leidse universiteit. Over zijn debuutroman wordt Otterspeer op donderdag 22 november bij boekhandel Kooyker geïnterviewd door Onno Blom.

Otterspeer schreef eerder ‘Bolland’, waarvoor hij de Eureka-prijs en de Biografie-prijs ontving. Ook verzorgde hij samen met Nop Maas de uitgave van de correspondentie tussen Hermans en Reve. In 2013 verscheen ‘De mislukkingskunstenaar’, deel 1 van zijn biografie over Willem Frederik Hermans. In 2015 verscheen het tweede en tevens laatste deel van de biografie, getiteld ‘De zanger van de wrok’.

Naast de talloze non-fictie publicaties vond Otterpseer het nu tijd voor een roman. In zijn debuutroman ‘Een ontgifting’ voert hij twee personages op: de schrijver en de biograaf. In een duivels spel laat hij beiden in elkaar opgaan. De schrijver wilde ooit de afschuwelijke waarheid onder woorden brengen: de volkomen zinloosheid van het leven. Nu ondergaat hij die waarheid en probeert hij eronderuit te komen. Hij besluit een roman te schrijven over zijn biograaf, die hem intussen beter kent dan hij zichzelf. Maar op zijn beurt wil de biograaf ook iets. Nu zijn werk erop zit moet hij de schrijver uit zijn systeem zien te krijgen. Er rest hem geen andere mogelijkheid dan het schrijven van een verrassend persoonlijke roman.

Aanvang 20.00 uur. Toegang: vrij. Aanmelden via info@kooyker.nl of 071-3040130.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×