Een demonstratie van Taekwondo Vereniging Leiden tijdens de uitreiking van de Leidse Sportprijzen 2017. (Archieffoto; Reanne van Kleef).

Aanmeldingen Leidse Sportprijzen geopend

De Leidse Sport Federatie (LSF) is weer op zoek naar mensen die in 2018 een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Tot en met 11 december kunnen sporters en coaches worden aangemeld bij de LSF. Daarna buigt de driekoppige jury zich over de aanmeldingen en begin januari worden de genomineerden in de verschillende categorieën bekend gemaakt. De uitreiking van de Leidse Sportprijzen vindt plaats op 8 februari 2019 in de Aalmarktzaal in Leiden.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie over de Leidse Sportprijzen 2018.

De categorie waarvoor sporters genomineerd kunnen worden zijn Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Aangepaste sporter, Talent en Coach van het jaar. Ook wordt de Leidsch Dagblad publieksprijs weer uitgereikt. Er zijn een aantal voorwaarden waar sporters aan moeten voldoen om in aanmerking te komen. Naast een bijzondere sportprestatie moeten ze ook in Leiden wonen óf uitkomen voor een Leidse sportvereniging. Leidse sportverenigingen hebben inmiddels een brief gekregen om hun toppers aan te melden, maar iedereen mag Leidse sporters aanmelden.

Thema
Ieder jaar wordt er ook een thema aan de Sportprijzen verbonden. De afgelopen jaren was dat bijvoorbeeld ‘goud’ of ‘oranje’. Dit jaar is het thema ‘Leids’. Daarmee hoopt de organisatie op een goed gevulde rood-witte Aalmarktzaal op 8 februari.

Aanmelden
Aanmelden van sporters kan via het formulier op de website van de LSF of met een mailtje naar secretariaat@lsf.nl.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×