(Foto: Reanne van Kleef).

DIOK ziet af van verhuizing naar Sportpark Noord

De Leidse Rugbyclub DIOK streeft niet langer een verhuizing naar Sportpark Noord na. Dat bevestigt voorzitter Cees Ahsmann nadat de club zelf een landmeter aan het werk heeft gezet om het sportpark op te meten dat nu nog het domein van voetbalclub Roodenburg is.

Rugbyvelden zijn fors groter dan voetbalvelden en er blijkt in noord niet voldoende ruimte voor de drie velden die DIOK nodig heeft. Althans niet zonder een complete herinrichting van het park en het omleggen van fietspaden in de omgeving. Dat wil de gemeente niet of in ieder geval niet betalen. Ahsmann: “Je kunt niet in de toekomst kijken, maar vooralsnog is Sportpark Noord niet haalbaar door alle infrastructurele aanpassingen die nodig zijn”.

Eerder deze week hield DIOK een speciale ledenvergadering om de eventuele verhuizing naar Sportpark Noord aan de achterban voor te leggen. Zover kwam het uiteindelijk niet, het bestuur heeft de leden in plaats daarvan geadviseerd niet te opteren voor het terrein van Roodenburg, mocht dat überhaupt ter beschikking komen. De leden waren het daar mee eens.

De toekomst van DIOK lijkt nu toch in de Mors te liggen. Verhuizen naar een ander sportpark kan niet, want alleen de Boshuizerkade waar DIOK nu ook gebruik maakt van een oefenveld was groot genoeg. Daar wordt echter een veld opgeofferd voor de nieuwbouw van het Indoor Sportcentrum, waardoor er te weinig ruimte overblijft. Op de huidige locatie blijven, vindt de club daarom voorlopig de beste optie.

Dat vindt ook sportwethouder Dirkse: “Zoals in het contourenplan buitensportaccommodaties al door ons is aangegeven, ziet de gemeente de toekomst voor de rugbysport in de Mors. We maken dat op korte termijn ook mogelijk door extra kleedkamers te plaatsen en de trainingscapaciteit te vergroten door een extra kunstgrasveld dat er inmiddels ligt.
Voor de lange termijn zit DIOK als vitale club aan tafel bij plannen voor de herontwikkeling, net als Sporting Leiden en Docos.”

Leiden Politiek Sport Voetbal Vitaal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×