Op zondag 25 november wordt om 20.00 uur de officiële opening van Orange the World bij de Hartebrugkerk gedaan door wethouder Marleen Damen door de kerk oranje te laten oplichten. (Foto: PR).

Hartebrugkerk kleurt oranje bij actie tegen geweld tegen vrouwen

De Hartebrugkerk in Leiden en de Vuurtoren van Noordwijk kleuren 16 dagen oranje als symbool tegen geweld tegen vrouwen. Op beide locaties zal de actie een week duren. Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actiegevoerd door Zonta.

Het oranje uitlichten van gebouwen of andere landmarks is een vast onderdeel van Orange the World. Van de piramides in Egypte, de Brandenburger Tor in Duitsland, de Niagara Falls in Canada en de Tafelberg in Zuid-Afrika. Vorig jaar kwam daar de Erasmusbrug in Rotterdam bij en nu dus ook de Vuurtoren van Noordwijk en de Hartebrugkerk in Leiden.

Noordwijk aan Zee
Maandag 26 november verzamelt iedereen eerst bij Hotels van Oranje waarna de gang naar de vuurtoren wordt ingezet. Om 20.00 uur zal burgemeester Rijpstra de vuurtoren oranje uitlichten als officiële start van Orange the World in Noordwijk.

“We roepen iedereen op om de strijd tegen geweld tegen vrouwen te steunen door ’s avonds naar de Hartebrugkerk en de Vuurtoren te komen en een selfie van zichzelf, vrienden of familie te posten en te delen. Hiermee kan iedereen aangeven dat ze vinden dat geweld tegen vrouwen moet stoppen. Ook in Nederland, en ook achter de voordeur,”zegt secretaris Mirjam Hoekman van Zonta.

Zonta is een internationale organisatie die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor vrouwen. Zonta ondersteunt UNWomen en voert met ‘Zonta says No’ internationaal actie.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×