Leidenaren mogen meedenken over nieuw sport- en gezondheidsbeleid

De gemeente Leiden maakt nieuw sport- en gezondheidsbeleid en vraagt burgers en sportverenigingen daarover mee te denken. Tijdens de participatieavond morgen vanaf 19.30 uur in het Leonardo College aan de Noahstraat kan men meedenken over hoe de gemeente kan helpen Leidenaren gezonder te laten leven en meer te laten bewegen. De uitkomsten van deze avond worden meegenomen in de nieuwe nota Sport en Gezondheid 2019-2022. Aanmelden voor de avond kan via info@impactlab.nu onder vermelding van ‘Aanmelding 20 november’.

Reanne van Kleef sprak met sportwethouder Paul Dirkse over nieuwe nota Sport en Gezondheid.

Het nieuwe beleid is de opvolger van onder andere de Sportnota 2012-2018. Omdat de gemeente sport en gezondheid meer wil integreren wordt het nieuwe beleid voor de onderwerpen nu gezamenlijk opgesteld.

Sportwethouder Paul Dirkse: “Sport wordt steeds belangrijker. Niet alleen als doel op zich, maar ook als middel. Meer mensen in beweging betekent ook minder kans op gezondheidsklachten. Daarom hebben we gezegd dat we nieuw sportbeleid gaan koppelen aan gezondheidsbeleid. Sport heeft veel maatschappelijke waarde en ik denk dat door het in context te plaatsen, sport alleen maar nog meer betekenis krijgt voor de samenleving.”

De nieuwe nota moet voor de zomer bij de gemeenteraad liggen ter goedkeuring.

Hoe blijf jij gezond?

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×