(Archieffoto: Sleutelstad).

Leidse waterpolomannen uitgeschakeld in bekertoernooi

ZVL-1886 heeft dit weekend tweemaal verloren van regerend lands- en bekerkampioen AZC Alphen. Dat betekent dat de mannenploeg, die vorig jaar nog de finale haalde, uitgeschakeld is in het landelijke bekertoernooi.

De mannenploeg van Niels Joor verloor vorige week ook al de competitiewedstrijd van AZC en de Alphense formatie bewees zaterdag en zondag op dit moment een maatje te groot te zijn voor de Leidenaars. In de thuiswedstrijd was het eigenlijk al na acht minuten een gelopen koers. Aan het einde van de eerste periode stond en een tussenstand van 1-6 op het scorebord en dan mag je gerust spreken van een dreun. Bij de rust was het 2-9.

In de tweede helft ging het wel beter, maar de achterstand was natuurlijk te groot om nog te kunnen terugkomen in de wedstrijd. Ook het derde kwart ging verloren (2-4), voordat ZVL iets kon terugdoen: 5-2. Eindstand daardoor 9-15.

Zes doelpunten goedmaken in een uitwedstrijd bleek uiteraard een te zware opdracht voor de mannen van Joor. Sterker nog het verschil met AZC was ook dit keer zes doelpunten: 11-5.

ZVL-AZC 9-15 (1-6, 1-3, 2-4 en 5-2).
Doelpunten ZVL: Adam Maklari 2, Tim van der Meer 2, Mark Visser, Eric Verdoes, Dave Spijker, Stan van Ruiten en Tom Nederend.

AZC-ZVL 11-5 (2-1, 4-0, 4-2 en 1-2).
Doelpunten ZVL: Tim van der Meer, Tom Nederend, David Spijker, Roeland Spijker en Stan van Ruiten.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×