Onderzoek naar verbetering veiligheidsgevoel in de Bloemerd

Leiderdorp gaat onderzoeken of het noodzakelijk en mogelijk is om maatregelen te nemen om de subjectieve veiligheid, dat is de mate waarin mensen zich veilig voelen, van de verkeerssituatie in de Bloemerd te verbeteren. Dat laat het college van B en W weten in antwoorden op schriftelijke vragen van Koos Koster (LPL).

Koster diende de vragen in nadat bewoners zijn fractie benaderden omdat ze de weg door de Bloemerd van de Leyhof naar de Voorhof als gevaarlijk ervaren voor voetgangers. De weg heeft namelijk voor een groot gedeelde geen voetpad, wandelaars moeten daardoor gebruik maken van de weg waar ook de auto’s rijden. “Met name in de winterperiode kan dit leiden tot onwenselijke en gevaarlijke situaties. Is de wethouder op de hoogte van deze gevaarlijke verkeerssituatie?” aldus Koster.

Weersomstandigheden
Het college laat weten dat er tussen 2014 en 2017 één verkeersongeval heeft plaatsgevonden: een eenzijdig ongeval waarbij geen andere verkeersdeelnemers bij betrokken waren en dat was overdag onder droge weersomstandigheden. “Objectief gezien geeft deze situatie ons geen aanleiding om de verkeersinrichting aan te passen. In zijn algemeenheid heeft Leiderdorp geen locaties waar regelmatig ernstige ongevallen plaatsvinden, de zogeheten black-spots. Het college wil onderzoeken of het noodzakelijk en mogelijk is om maatregelen te nemen om de subjectieve veiligheid te verbeteren. Gelet op de komende ongunstige weersomstandigheden (vroeg donker en nat wegdek) wordt daarnaast vanuit verkeerseducatie aandacht besteed aan zichtbaarheid van en veiligheid voor langzaam-verkeersdeelnemers,” aldus het college.

Resultaten
Hugo Langenberg van LPL liet tijdens de raadsvergadering maandag weten blij te zijn dat het college dit onderzoek wil inlassen. De verantwoordelijk wethouder Willem Joosten liet weten in het eerste kwartaal van 2019 terug te komen met de resultaten hiervan.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×