Schaatsbaanmysterie opgelost: 250 meter of andere gemeenten moeten bijdragen

Na de nodige onduidelijkheid over de Leidse schaatsbaan die vorige week in de Leiderdorpse gemeenteraad ontstond, heeft sportwethouder Willem Joosten contact opgenomen met zijn Leidse collega Paul Dirkse. Het mysterie is opgelost: Leiden heeft een besluit genomen om de 250 meter baan aan te leggen en als andere gemeenten, zoals Katwijk en Alphen, alsnog aan de 333 meter baan willen bijdragen, dan ziet Dirkse dat als een nieuw gegeven en bekijkt hij de situatie op dat moment opnieuw.

Marleen Hogendoorn in gesprek met de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten over de 333m ijsbaan in Leiden.

Afgelopen week was er nog verwarring in het dorp over het al dan niet doorgaan van de 333 meter schaatsbaan. Voorzitter van de ijshal in Leiden, Jos Arts, sprak tijdens het politiek forum nogal mysterieus in dat er “nog positieve ontwikkelingen in Alphen en Katwijk omtrent de 333 meter baan waren.” Volgens hem kon de gemeente alsnog een besluit nemen over al dan bijdragen aan de 333 meter ijsbaan. Daarop beloofde wethouder Joosten contact op te nemen met zijn collega uit Leiden en dat deed hij dus maandagmiddag. “Ik kreeg de indruk dat hij het bij de andere gemeenten neerlegde. Wat hem betreft komt er een 250 meter baan, verder ziet hij wel wat er in de omgeving gaat gebeuren,” aldus Joosten.

Reanne van Kleef sprak met de Leidse sportwethouder Paul Dirkse over de ‘onduidelijkheid’ in Leiderdorp over de lengte van de nieuwe Leidse schaatsbaan en de stand van zaken. Een deze dagen neemt het Leidse college officieel het besluit om een 250 meter baan aan te leggen. Dat besluit gaat vervolgens naar de Leidse gemeenteraad.
Lobbyen
“Dat is een licht verheugende mededeling,” vond Olaf McDaniel van de PvdA. “Dat betekent dat er enige mate van speelruimte is.” Hij stelde voor om regionaal druk uit te oefenen op andere gemeenten om bij te dragen aan de 333 meter baan. Dat vond wethouder Joosten geen goed idee. “Ik heb daar moeite mee. Het is een Leids initiatief, dan moeten wij niet andere gemeenten over de streep gaan trekken.” Hugo Langenberg van LPL wilde weten wanneer de aanbesteding van Leiden voor de ijsbaan gaat beginnen. “We moeten onze stem laten horen dat wij het als raad een goed plan vinden en hiervoor lobbyen. Leiden doet dat zelf namelijk niet.”

Het rest Joosten nu alleen nog om deze week wederom met Dirkse te bellen om te vragen wanneer de aanbesteding van de schaatsbaan van start gaat. Het voorstel voor de 250 meter ijsbaan staat in Leiden gepland voor de raad van januari 2019.

Advertentie

Leiderdorp Nieuws Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×