De ecoglazen uit Leiden. (Foto: Emile van Aelst).

Leiderdorp verkent gebruik van ecoglazen

Gemeente Leiderdorp gaat het gebruik van ecoglazen bij evenementen verkennen. Dat laat het college van B en W weten in antwoord op schriftelijke vragen van Koos Koster (LPL).

Koster stelde in zijn schriftelijke vragen een van de grootste ergernissen van Leiderdorpers aan de kaak: vervuiling door zwerfafval. Bij recente proeven in Leiden, onder andere bij Werfpop, werd er gebruik gemaakt van de ecoglazen. En dat was succesvol want het leidde tot een grote reductie van plastic afval. “Ook in Leiderdorp zijn er evenementen waarbij veel plastic wegwerpglazen gebruikt worden. LPL stelt daarom voor in het kader van de duurzaamheid en om het zwerfaval veroorzaakt door plastic wegwerpbekers te reduceren, om op korte termijn een pilot te starten waarbij het gebruik van ECO glazen verplicht is. Hoe staat het College tegenover dit voorstel?” aldus Koster.

Het college van B en W reageerde positief op het voorstel. “Wij vinden uw suggestie sympathiek. Daarom willen wij verkennen in hoeverre het gebruik van ECO bekers tijdens evenementen praktisch haalbaar, uitvoerbaar en handhaafbaar is. Gelet op de impact van de maatregel hebben wij tijd nodig om een zorgvuldig en integraal onderzoek te doen.” In het eerste kwartaal van 2019 zal het college de raad verder informeren over het onderzoek.

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp Politiek Ecoglazen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×