Een van de deelnemende oma;s: "Ik woon al 40 jaar in Leiden kom nu voor het eerst in de Hortus. Geweldig, ik ga er nu zeker in de lente en de zomer ook heen. (Foto: Melle van der Wildt).

Rotary bezorgt ouderen uitje in de Leidse hortus

Afgelopen vrijdag zijn acht nog thuiswonende ouderen mee uit genomen door de Rotary Leiden-Oost naar de Hortus Botanicus in Leiden. In samenwerking met het project ‘Oma gaat op Stap’ van het Diaconaal Centrum de Bakkerij, zijn de ouderen uitgenodigd om deel te nemen.

Tijden het Hortusbezoek genoten de ouderen van de herfstkleuren en de gezelligheid van zoveel mensen bij elkaar. De kou was wel even wennen, maar met een warm dekentje en een kop koffie, was het goed uit te houden.

De ouderen wonen zelfstandig maar zijn beperkt in hun mogelijkheid om uitjes te ondernemen. De Rotary deed daarom het aanbod bij Stichting Present Leiden om een bezoek aan de Hortus mogelijk te maken en Present heeft zijn rol als sociale makelaar vervuld.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×