(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Laatste ronde sportstimuleringsfonds ondersteunt zes nieuwe projecten

Zes projecten krijgen geld toegewezen uit het fonds Sportstimulering van de gemeente Leiden. Dat maakte sportwethouder Paul Dirkse vandaag bekend. Na de laatste toekenningsronde is nu na twee jaar nog ongeveer de helft van de beschikbare 500.000 euro over. De wethouder wil kijken hoe hij dit geld kan betrekken bij het nieuwe sport- en gezondheidsbeleid dat momenteel wordt ontwikkeld. De externe adviescommissie, welke ook de aanvragen beoordeeld, adviseert een structurele jaarlijkse ronde van 75.000 euro in te stellen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse over de laatste ronde van het fonds Sportstimulering.

“Ik vind het leuk dat deze aanvragen voor allerlei verschillende doelgroepen zijn”, zegt Dirkse over de nieuwe projecten. Deze ronde werden tien aanvragen ingediend waarvan er zes (deels) zijn toegekend. De vier afgewezen aanvragen waren vervolgprojecten of zaten meer op het vlak van welzijn dan op dat van sport. In totaal wordt er dit keer zo’n 72.000 euro toegekend en dat betekent dat ook deze vierde en laatste ronde  ‘de pot niet leeg komt’.

Dat overgebleven geld kan niet zomaar worden doorgeschoven naar een nieuwe ronde, daar moet eerst de gemeenteraad weer over beslissen. Dirkse ziet het voorstel van de adviescommissie wel zitten om de subsidie structureel te vergeven, maar wat te fine tunen. In plaats van twee rondes per jaar zou er één ronde in april komen. Daarmee hoopt Dirkse ook meer verenigingen te bereiken. “We zien nog steeds dat er weinig aanvragen vanuit verenigingen komen. Door de deadline naar 1 april te verschuiven hopen we dat verenigingen dan ook meer in de gelegenheid zijn hier aan mee te doen, dan op 1 oktober als het seizoen net is begonnen.”

Zes aanvragen voor verschillende doelgroepen

  1. Leiden Marathon- The Daily Mile: scholieren gaan met school elke dag een stukje hardlopen om gezond aan de dag te beginnen.
  2. Stichting Jeugd-en Jongerenwerk – Futsal Academy: een laagdrempelige zaalvoetbalcompetitie in wijken voor jongeren.
  3. NL training en NL Educatie – Een landelijk initiatief dat ook in Leiden wil starten, brengt statushouders in migranten in aanraking met sport
  4. Gymsport Leiden –  Bewegen met Nijntje: Bewegen voor de jongste jeugd vanaf 2,5 jaar. Betrekt samen met de BSO’s ook ouders hierbij.
  5. Libertas – Buurtmaatschappelijke sportscholen
  6. Rijnlands Revalidatiecentrum – Interactieve sportbeurs voor mensen met een beperking
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×