Wie een duurzame sinterklaasavond wil vieren kan dit jaar voor het eerst naar de Recycle Sint in de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk. (Foto: Chris de Waard).

Sint organiseert speelgoedruilmarkt in Zoeterwoude

Morgenavond doet sinterklaas de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk aan. Geen gewone sint, maar de recycle sint verzorgt een speelgoedruilmarkt voor een duurzame pakjesavond. “Want waarom zou je elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen en tegelijkertijd die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleint,” zegt Marcella Plooij, een van de organisatoren van het groene evenement.

Recycle Sint wil dat zoveel mogelijk families meedoen en speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Plooij: “Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam én voordelig te vieren. Goed voor het milieu  en goed voor de portemonnee”.

Van 18.30 uur tot 19.00 uur kan overbodig speelgoed morgen ingeleverd worden in de Eendenkooi. Het moet wel schoon en compleet zijn en nog werken. Vervolgens wordt de waarde van het ingeleverde speelgoed bepaald. Daarvoor ontvangen de inleveraars een waardebon waarmee tussen 19.00 uur en 22.00 uur ander speelgoed uit kan worden  gezocht.

Wie zelf geen speelgoed heeft om in te leveren, maar wel mee wil doen aan de Recycle Sint kan ook waardebonnen kopen. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald kinderfonds. Al het speelgoed dat overblijft, gaat naar de speelgoedbank in Leiden. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen speelgoed kunnen krijgen.

Welk speelgoed is welkom?
– Al het speelgoed dat niet meer gebruikt wordt maar nog wel netjes en schoon is.
– Spellen moeten compleet zijn, net als puzzels.
– Knuffels mogen ook geruild worden, als deze maar schoon zijn.
– Speelgoed met batterijen kunnen ook geruild worden. Check wel even of de batterijen niet gelekt hebben als het al een tijdje niet gebruikt wordt.
– Verkleedkleren zijn ook welkom, mits deze schoon zijn. Voor gewone kleren is voor deze avond geen plek.

Ook de gemeente Zoeterwoude draagt bij aan dit evenement waardoor al het geld gedoneerd kan worden.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×