Muziek in Leiden: 6 tips

Leiden is natuurlijk een prachtige stad om heerlijk te wandelen, of even te genieten van een natje en een droogje. Maar wat als je zin hebt in wat geweldige muziek? Ga je op pad en duik je een van de vele cafés in, of kruip je liever lekker op een verwarmd terras om hier te genieten van een leuke live band? Met deze handige tips weet jij precies waar je naartoe moet.

  1. Je eigen favoriete lijstjes

Nu kun je natuurlijk aan het wandelen gaan en de muziek opzoeken, maar je kan deze ook gewoon lekker zelf meenemen. Speel je favoriete afspeellijsten met die Startselect cadeaukaart waarmee je mooi een jaartje gratis van Premium Spotify kan genieten. Heerlijk wandelen door de mooie stad, lekker winkelen, en dit alles met je eigen favoriete muziek op de koptelefoon.

  1. Muzikale terrassen

Leiden is natuurlijk vele terrassen rijk; wil je dus genieten van een natje en een droogje en wat fijne muziek? Juist. Dan zoek je gewoon een van de vele terrassen op. Net als jij, hebben ook de Leidse restaurants geweldige Spotify lijsten voor je klaarstaan. Kun jij genieten van je natje en je droogje, met een fijn achtergrondmuziekje.

  1. Live muziek

Ga je toch liever voor de live muziek? Dan pak je er gewoon even de muziek agenda bij. Hier vind je alle huidige en toekomstige muziekoptredens in en rondom Leiden. Hoef je alleen je favoriet nog maar uit te zoeken. Van toffe bands tot intieme luisteravonden: je vindt het hier allemaal.

  1. Optredens en concerten

Wil je nog meer live muziek? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een van de geweldige optredens of concerten in Leiden bezoeken. Ook deze agenda vind je gewoon online.

  1. Muziekcafés

Wil je even iets anders dan normaal en is een speciaal avondje wel welkom? Bezoek dan een van de vele muziekcafés in Leiden. Deze mooie stad is namelijk een aantal geweldig leuke jazzcafés rijk. Bezoek jazzcafé De Twee Spieghels, Sociëteit de Burght of breng een bezoekje aan de QBus, waar je vele concerten en optredens in allerlei muziekstijlen kunt vinden. Gezellige, sfeervolle locaties waar (bijna) altijd wel iets te doen is!

  1. Concertzalen

Naast terrassen, barren en muziekcafés kun je in Leiden een aantal geweldige concertzalen met overweldigende akoestiek vinden. Als je dan toch op zoek gaat naar muziek, kun je het net zo goed meteen groots aanpakken. De Stadsgehoorzaal heeft bijvoorbeeld een prachtige akoestiek. Of zelfs de Hooglandse kerk!

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×