Vele honderden kinderen stonden sinterklaas op te wachten bij de Beestenmarkt. (Foto/video: Chris de Waard).

IJzige intocht: Sinterklaas ook in Leiden aangekomen

Het was koud vanmorgen op het water in Leiden. Dat vond ook Sinterklaas toen de pakjesboot even voor het middaguur aanmeerde bij de Beestenmarkt in Leiden. “Maar de ontvangst is hartverwarmend”, aldus de sint die werd verwelkomd door burgemeester Lenferink en vele honderden kinderen met hun ouders.

Intocht van sinterklaas in LeidenSleutelstad was live bij de intocht van Sinterklaas in Leiden. Klik op de foto om de uitzending terug te kijken.

De komende dagen is de sint ook nog in de Sleutelstad. Nadat hij ook op het Hooglandse Kerkplein nog uitgebreid de tijd nam om de kinderen te ontvangen, vertrekt hij naar het Huis van Sinterklaas in de Waag waar iedereen hem vanaf zondag 25 november kan bezoeken. Het Huis van Sinterklaas is tot en met dinsdag 4 december elke middag open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Alles over de intocht en het Huis van Sinterklaas staat op www.sinterklaasintochtleiden.nl.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×