Synfonica Antartica naast de warmbloedige tango bij Cultuur071

Toonkunstorkest Leiden, Korenfestival in Gebr. De Nobel, Tango salon ‘El Corazón’ en de voorstelling ‘Tijdgravers’ van PS Theater en PS Jong in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 24 november.

Mieke Taverne is onze eerste gast vandaag. Zij vertelt over het Toonkunstorkest Leiden, een amateursymfonieorkest met een geschiedenis van meer dan 140 jaar. Morgenmiddag geven zij een bijzonder concert in de Stadsgehoorzaal, onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn en in samenwerking met Vocaal Ensemble Mrs. Darcy. Naast de de Noctures van Debussy brengen zij de Synfonica ten gehore: ruim honderd muzikanten op het podium.

Website Toonkunstorkest Leiden

 

Onze volgende gasten aan tafel zijn Leontine de Reede, programmeur van Gebr. De Nobel en Anneke van der Giezen, lid van het Leiderdorpse popkoor ‘Songs2sing’. Zij vertellen over het Korenfestival, waarin 15 koren hun repertoire in 15 minuten hun repertoire ten gehore mogen brengen. Dit zangspektakel vindt zondagmiddag vanaf 12 uur plaats in Gebr. De Nobel.

Website Gebr. De Nobel

 

Ingrid Brinkhuis van Tangosalon ‘El Corazón’ schuift als derde gast aan. Zij is al 5 jaar betrokken bij de Tangosalon, elke laatste zondag van de maand in de Tuinzaal van Grand Café de Burcht. Wij luisteren naar het verhaal achter deze passievolle en kleurrijke dans.

Website van El Corazon Tango Salon

 

Als laatste gasten ontvangen we Julia Schmitz en Liesbeth Dijkdrent van PS Theater en PS Jong. Zij vertellen over de voorstelling ‘Tijdgravers’, een winterse ontdekkingstocht die vanaf 28 november speelt door de wijken Roomburg en Meerburg. Een theaterroute met muziek en verhalen om nooit te vergeten…

Website van PStheater

 

Wil je liever de gehele uitzending terugluisteren? Dat kan ook! En vergeet niet op muziekgezien.blogspot.com te kijken voor alle live muziek in Leiden komende tijd!

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×