Esmee van Marwijk. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla doet zichzelf tekort tegen koploper

Veel verenigingen zouden tevreden zijn met twee punten tegen de koploper. Bij Scylla overheerste na afloop van de met 2-4 verloren thuiswedstrijd toch het gevoel dat er tegen Heerlen meer in had gezeten.

Niet tegen Elena Timina. De verdedigster van Heerlen was duidelijk een maatje te groot. Maar tegen Rachel Gerarts lagen er wel degelijk kansen. Vooral Marie Depuydt had uitzicht op een overwinning. Bij een 2-1 voorsprong in games ging het echter mis. Zowel in de vierde als de beslissende vijfde game kwam Depuydt op voorsprong maar beide malen liet ze haar tegenstandster ontsnappen. Ook Kim Hergelink wist het tegen Gerarts niet af te maken. Tegen Annewyke Appels waren de Leidenaren beter bij de les. Van Marwijk won met duidelijke cijfers (3-0). Hergelink maakte aanvankelijk nog teveel onnodige fouten maar herpakte zich tijdig, en won met 11-6 in de beslissende vijfde game.

Door de 2-4 nederlaag veranderde er op de ranglijst weinig voor Scylla. Halverwege de competitie is het duidelijk wie in Nederland voor de titel gaan strijden. Heerlen is daar zeker bij. Een plek in de playoffs lijkt voor Scylla dit seizoen moeilijk haalbaar. De zesde plek die het team nu inneemt lijkt een reƫle afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eredivisie.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×