(Foto's/video: Chris de Waard).

Slagerij Piet van der Vooren is Vakman van het Jaar 2018

Vrijdagavond werd in Stadscafé Van der Werff in Leiden de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing ‘Leids vakman van 2018‘. Dat werd slager Piet van der Vooren. Op de tweede plaats eindigde Kapper Eric en de Friese Bakker Us Bertus werd derde.

Chris de Waard sprak bij de bekendmaking van de winnaars achtereenvolgens met slager Piet van der Vooren, wethouder Yvonne van Delft van economische zaken, kapper Eric die tweede werd en met organisator Mels Hartman van de Horeca Groep uit Leiden.

De overburen van Piet van der Vooren eindigden op plek twee.

De verkiezing werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd, maar krijgt een jaarlijks vervolg. De afgelopen weken kn het publiek stemmen op negen Leidse vaklui die door de organiserende Horecagroep Leiden op de shortlist werden gezet. Van der Vooren kreeg daarbij bijna een derde van alle stemmen.

Met de verkiezing wilde Van der Werff hun eigen bier onder de aandacht brengen. Samen met brouwerij Pronck uit Leiden werd dit stukje vakmanschap gelijk met de verkiezing gelanceerd. Het kreeg de naam Pronckstuk.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×